Logo GAK

placówki

Live cooking – sposób na śledzia GAK

online

Live cooking – sposób na śledzia

  1. data

    19.12.20
    sobota

  2. godzina

    11:00

  3. wstęp

    bezpłatny

  4. adres

    https://www.facebook.com/StacjaOrunia

  5. dla kogo?

    Dorośli , Familijne , Młodzież , Seniorzy

Na wigilijnym stole nie może zabraknąć śledzia!
Zapraszamy na live cooking z Agnieszką Haponiuk – autorką bloga www.smakiemnapokuszenie.pl

 

Czy wpadliście już w wir świątecznych przygotowań? Czy macie ułożone świąteczne menu? Na wigilijnym stole nie może zabraknąć ŚLEDZIA! Sposobów na śledzia jest tysiąc ale my mamy jeden sprawdzony i chcemy go Wam pokazać, bo podobno jest najsmaczniejszy.
Zapraszamy na LIVE COOKING – SPOSÓB NA ŚLEDZIA z Agnieszką Haponiuk – autorką bloga www.smakiemnapokuszenie.pl, fotografką, recenzentką kulinarną (cykl recenzji 𝘑𝘦𝘮𝘺 𝘯𝘢 𝘮𝘪𝘦ś𝘤𝘪𝘦 ukazuje się na Trojmiasto.pl). Agnieszka opowie Wam o historii śledzia w w przedwojennej kuchni gdańskiej i polskiej oraz przedstawi retro sposób na śledzia wg autorskiego przepisu inspirowanego przedwojennymi historiami kulinarnymi.
Live cooking prosto z kuchni 19 grudnia punkt 11:00
Jeśli chcecie przyrządzać śledzia razem z Agnieszką to przygotujcie:
– 500 g śledzia solonego, ale wymoczonego przez noc,
– słoik musztardy francuskiej z dużymi ziarnami gorczycy,
– mały słoiczek lejącego miodu
– 500 ml oleju rzepakowego lub oleju z pestek winogron,
– 3 duże czerwone cebule,
– miski, miseczki oraz słoiki a także inne kuchenne przybory jak nóż czy deska do krojenia.
Do zobaczenia w sobotę 19 grudnia o 11:00
Transmisja online prosto z kuchni w wydarzeniu na Facebooku